Menu
Gildia Pióra na Patronite

Początki

Zaczyna się dalej.
Tu kończę, reszta
niech będzie urwiskiem.

Łanem, polem, wrzosowiskiem,
Bosa jestem, córka Ziemi.

Krokiem
Króla Słońce
po perskim dywanie
we wzory trawiaste,
w dotyku pierzaste,

Zbliżam się do urwiska.

...

Smagam powietrze,
Rozpływam się w chmurach.

Za moment w piórach
mgła słońcem przybrana
w szatę zostanie przetkana.

Jestem jednym.
Jestem wszystkim.

323 wyświetlenia
9 tekstów
0 obserwujących
  • Emilia Szumiło

    5 November 2015, 18:00

    ładna pierwsza zwrotka