Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zachody słońca giną dla Ciebie...

...
Zachody słońca giną dla Ciebie...
liście wiatr pieści dotykiem
mgłami pola osnute
tęsknotą...
żurawi krzykiem...

drogą do jesieni...
samotnie odkrywam ciszę
liście malowane kolorami
puste ławki uliczne
niebo naznaczone błękitem...

zamykam duszę na szarość
ścieżki zacieram milczeniem
wszystko deszczem rozmyte
czasem
i zamyśleniem...

jesień złoci pióra...
lata niechętnego odlotem
wiatr tańczy polami pustymi...
szeptem...
łkaniem skrzypiec
wplata tęsknotę w muzykę...
Anita Steciuk

https://m.facebook.com/anioldeszczu/

15 421 wyświetleń
173 teksty
6 obserwujących
  • RozaR

    30 August 2021, 20:59

    Wiersz ten jest dobry tylko pod jednym warunkiem że kierowany jest tylko do mnie . :-)