Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wieczorne zajawki

zachciało mi się odrobinę
rozkręcić wieczorne momenty
bawidełkami zawstydzić ciekawskie oko
zawiesić na najskrytszych urokach

zagrałam na wstępie światłami
błyskotliwie dodałam sobie odwagi
na ramionach odsłoniłam teatr cieni
niecierpliwie czekałam na wejście dłoni

zakręciły mi szałowo w głowie
bukiety wytrawnych toastów
za spełnienie zakazanych koncertów
zaciskałam w objęciach łut szczęścia

skusiłam się na myśl o tobie
dobrałam zestaw ze smakiem
przyzwoitości zamknęłam głęboko usta
na noc wymknęłam się spod kontroli

12 234 wyświetlenia
103 teksty
8 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!