Menu
Gildia Pióra na Patronite

Przebudzenie

Zabrudzona odmętem szarych mgieł
Zasypiam drastycznie nieświadomie,
Pokłuta złudzeniami; marzeniami igieł.
Spoglądając na ciszę; szaro, nieprzytomnie.

Wstać z łoża popiołów, wypalonych gonitw.
Szyderczych, próżnych.
Proszę Cię Boże! Wysłuchaj mych modlitw!

12 119 wyświetleń
188 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!