Menu
Gildia Pióra na Patronite

czułość

zabierze cię w świat baśni
niebiański dwór rozścieli
łzy osuszy ustami
drzwiami nie trzaśnie

niczym ręka niewidzialna
na świeczniku zaufania
czystym sumieniem
dobro dzieli

kroplą oliwy pokona
zmieszana
gdy ssie i zżera
domysłów ocean

choć namaszczona wyobraźnią
między snem a jawą
polega – nie rzuca na wiatr
powietrza

© Krystyna Anna Szklarczyk
10.10.2019r. / 18:36

70 254 wyświetlenia
955 tekstów
61 obserwujących
  • kati75

    22 March 2021, 20:07

    Niebiańsko!😉pozdrawiam Krysiu serdecznie🙂🌼🌺