Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dlaczego...

Zabierają cię mamo...Dlaczego?!
Czy dlatego,że zębów nie myłam?
Może przez to, że miodu pszczelego
wczoraj z mlekiem znowu nie wypiłam?

Stoję w kącie pokoju cichutko,
gdy za ręce ciągną cię z fotela...
Może sprzątnę zabawki prędziutko?
Żeby tylko nikt cię nie zabierał!

Proszę, błagam, poczekajcie wszyscy!
Jestem grzeczna! Obiad cały zjadam!
Zmyję talerz! Zobaczcie-już czysty!
Tylko proszę, zostawcie ją...błagam...

Nikt nie spojrzał na me łzy dziecinne...
Nie pomogło...jednak cię zabrali...
Podeptali błagania bezsilne,
me serduszko w proszek roztrzaskali...

http://www.youtube.com/watch?v=UmXu_77zxo0

5621 wyświetleń
56 tekstów
3 obserwujących
  • Gunia76

    26 September 2013, 11:45

    wolnaenergia serdeczne dzięki...
    Tak na prawdę wiersz jest na faktach autentycznych- przeżytych przeze mnie w dzieciństwie.

  • wolnaenergia

    5 July 2013, 22:30

    Jestem wzruszony. Wycisnął łzę. Dziękuję za tę emocję. Pozdrawiam.

  • Gunia76

    29 May 2013, 13:13

    Dziękuję serdecznie ...

  • misiek45

    28 May 2013, 10:53

    Czytając Twój wiersz przy tej piosence łzy cisną się do oczu i ściska serce,bo te wersy do niego trafiają -pozdrawiam serdecznie Agnieszko:)