Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

za późno już
na ciszę w sercu
gdy ziarno uczuć kiełkuje w szczelinie

wbrew twojej woli
podszeptom rozumu
w skrytości płatki rozwinie

nie będzie pytać
czy może wzrastać
sięgać po niemożliwe

z dotykiem słońca
z deszczu kroplami
w szczelinie wciąż będzie żywe

39 586 wyświetleń
253 teksty
27 obserwujących