Menu
Gildia Pióra na Patronite

wspomnienie

Za oknem ucieka czas.

Siedzę w bujanym fotelu
czekam na sen.

Muzyka gra, gra,..
poczułam dotyk twych dłoni
tak blisko,

opuszkami palców
dotykasz moich włosów

i ciepłym niby pocałunkiem
muskasz usta.

Zamykam oczy...
słyszę szum oceanu,
i śpiew morskich syren

to wtedy pierwszy raz klęcząc
darowałeś mi małą muszelkę
a w niej swoje serce

27 428 wyświetleń
180 tekstów
11 obserwujących
  • miramija

    28 October 2012, 21:19

    Czule, romantycznie, delikatnie... uroczo... pozdrawiam :)

  • zugimihau

    28 October 2012, 16:14

    małe, delikatne , miłosne;)

  • misiek45

    28 October 2012, 14:28

    Uroczy i bardzo śliczny wiersz Joluś -pozdrawiam serdecznie i miłego popołudnia:)

  • Władysław Andrzej

    28 October 2012, 13:46

    A w niej serce...

    Pięknie

  • aloya

    28 October 2012, 10:43

    Dziękuję Natalio:))