Menu
Gildia Pióra na Patronite

niespełnieni ..

za młodzi aby przekląć
deszcz znad brzegu
gdzie zostały ślady stóp

za starzy aby słońce
zatrzymać na jesień
bez zaklętych słów

pomiędzy
dziewczyną a chłopcem
parasolki i muzyka
nieprzemijająca

pomiędzy
kobietą a mężczyzną
zegar i wskazówki
czas na wiatr
------------------------------------------------
tekst inspirowany filmem "Parasolki z Cherbourga"

33 507 wyświetleń
384 teksty
9 obserwujących
  • onejka

    9 February 2014, 23:55

    Ładna literacka impresja :)

  • alfree..

    9 February 2014, 06:26

    dziękuję za komentarze - pozdrawiam .. :)
    al

  • Taleja

    8 February 2014, 23:40

    po między kobietą a mężczyzną...
    nie dopowiedziane kwestie
    wiatr czasu - nie przychylny...
    skojarzeniem

  • czarna mamba

    8 February 2014, 20:47

    swietny ;)

  • M44G

    8 February 2014, 19:55

    Podoba mi się. Miłego wieczoru.