Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Gazda

za chwilę zacznie się spektakl
na przeciwległym brzegu
gdy wyjmiesz słońce z kieszeni
by je umieścić dla mnie
na Giewontu szczycie

a nocą gwiazdy na niebie
jak szkło z rozbitego serca rozsypiesz

nie mogę się nadziwić
tym którzy zerkają w niebo
a jednak Ciebie nie widzą

klękam myśląc Kim JESTEŚ
gdy patrzę przez mikroskop
na zwykłe płatki śniegu

kim jestem
że Ty
co z niczego
stwarzasz tyle arcydzieł
na zwykłym kawałku drewna
oddałeś za mnie życie

137 939 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących