Menu
Gildia Pióra na Patronite

Joanna

z zapytaniem w oczach
święta taka niewinna
pierwszy raz usta szalały
i dłonie drżące szukały ukojenia
rytm bluesa bywa tak różny
kochaj dziewczyno z warkoczem
gorącymi ustami przysięgaj
gdziekolwiek będę wspomnę
chwile ofiarowane
nieśmiałemu chłopcu przez nieśmiałą dziewczynę
usta zawsze gotowe by ciebie całować
choć lat przeszło tyle
i kres drogi majaczy
stacją odpoczynek

15 325 wyświetleń
145 tekstów
8 obserwujących
  • fyrfle

    9 February 2021, 09:27

    Ano, szanujmy wspomnienia i smakujmy ich treść, jak pisał klasyk, bo skoro nie nie niewolą, nie zabijają, to czemu nie?