Menu
Gildia Pióra na Patronite

Moja modlitwa

Z nieustającego mroku
uciekamy, ciągnąc całun czerni.
Biegniemy ku Tobie.
Ku Twojemu majestatowi,
by ukorzyć się przed Tobą i
u Twojego usiąść tronu.
Słowo Twoje sięga wszędzie:
Do gór wielkich
Do wód niebieskich
Przez całe Niebo i Otchłań
Wszędzie odnajdziesz każdego.
Panie Aniołów, który uświęcasz
ciało swą obecnością.
Znasz mnie i wiesz o mnie.
Moje sekrety są Twoimi.
Moje myśli są Twoimi.
Wielka jest moc Twoja
Nie mają tajemnic
moje myśli przed Tobą.
Wiesz o co proszę.
Znasz moje błagania.
Przysięgam jasność sądu.
Przysięgam bogobojność.
Przysięgam odwagę.
Będę służył Tobie
i nie będę się już bał.
Przebacz mi moje winy.
Boże świata
usłysz mnie.

7265 wyświetleń
104 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!