Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Jesienny list "

Z kryształowej mgły utkałam dziś list
do ciebie,
kroplami rosy zaznaczyłam przecinki
i kropki,
kolorowe liście ozdobiły wszystkie
słowa,
z kilku gwiazd ułożyłam swoje serce
które,
bezustannie piękną miłością płonie,
poczujesz
jak bardzo brakuje mi ciebie,
smaku
naszych ust, namiętności i dotyku,
wiatr
zapach moich włosów ci przyniesie,
płatkami
róż delikatnie, namalowałam twoją
postać
promieniami słońca zawiązałam kokardkę
na kopercie,
ptakom w skrzydła babim latem ten list
wplotłam,
by o poranku zaniosły go do ciebie,
przeczytasz
tych kilka słów o tęsknocie mojej,
i uwierzysz,
że nadal, bardzo cię...kocham.

A kiedy wrócisz, wszystko gestami
dopowiem...
niepotrzebne będą już listy i słowa.

Julka.

54 914 wyświetleń
428 tekstów
95 obserwujących
  • Julka 10

    31 October 2011, 18:15

    Ana, bo ja..." prosta" i serdeczna dziewczyna jestem :):)

    Dziękuję i miłego dłuuugiego wieczoru ( choroba znowu dni takie krótkie )

  • czarnulkaa

    31 October 2011, 00:52

    Przytoczę tu Georga Bernarda Shawa

    Tajemnicą pięknego listu miłosnego jest jego prostota i serdeczność.

    cudowny wiersz zabieram i ciepluteńko pozdrawiam no i jeszcze zostawiam plusika ;)