Menu
Gildia Pióra na Patronite

Sometimes

Z krótkich chwil
utkane jest życie

czasem odrywam
od siebie

dawną część
fragment tego

o czym chciałabym zapomnieć
namiastkę spokoju

i wyrywam ze snu
mroczne ćmy

co spać nie dają
i rzucam na wiatr

słowa co przyległy
do serca

one nie wiedzą gdzie trafić
by nie umierać samotnie...
https://youtu.be/-rKwPblSdQA

65 920 wyświetleń
735 tekstów
45 obserwujących
  • Nie płacz Ewcia

    15 May 2022, 19:33

    I wyrywam ze snu
    mroczne ćmy

    Urzeka :-)
    Jak i całość.

    Czasem trudno o odbiorcę.
    Ja wtedy czekam.

    Piękny wiersz Kasiu, taki delikatny :-)

    • kati75

      16 May 2022, 08:52

      Dziękuję Ewuniu za ciepłe słowa;-)

      pozdrawiam zawsze najcieplej;-))

  • szpiek

    15 May 2022, 17:30

    Rysiek śpiewał, że " w życiu piękne są tylko chwile" ...
    Ale też Szymborska pisała:
    "Czemu ty się, zła godzino,
    z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
    Jesteś - a więc musisz minąć.
    Miniesz - a więc to jest piękne."
    Pewne chwile zostaną z nami do końca

    od Naja, kati75, Malachite
    • kati75

      15 May 2022, 17:52

      Zostaną pomimo tego czy chcemy ,czy nie. Dziękuję za ciekawy komentarz 🙂