Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Jesteś

z jakiej ty się wziąłeś bajki
że cię wcześniej nie spotkałam
gdzie się ukrywałeś kiedy
z marzeń swych zrezygnowałam

rano witasz mnie uśmiechem
czarującym powiem szczerze
w południe karmisz muzyką
a wieczorem jest jak w niebie

swą czułością mnie rozbrajasz
gdy w całusy wciąż mnie stroisz
dopóki cię mnie spotkałam
byłam naga- nie wiedziałam

tym wspomnieniem się czerwienię
zaraz potem szybko blednę
jak ja się pokażę za dnia
przecież każdy pozna że

szczęście do mnie uśmiechnęło się
właśnie tak jestem szczęśliwa
bo spotkałam bratnią duszę
co mi oczy otworzyła

teraz znów życia się uczę

31 413 wyświetleń
287 tekstów
5 obserwujących