Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 26 May 2013

„Jesień” - 16.XI.1990

Z drzew spadają liście
liście złote jak słońce
liście czerwone jak krew
i liście szare jak człowiek
który idzie samotnie
ciemną aleją wśród drzew

______
Znalezione w pamiętniku Mamy.

12 888 wyświetleń
179 tekstów
9 obserwujących
  • WilceeQ`

    27 May 2013, 15:57

    Przecież nie krzyczę, jedynie wyrażam swój pogląd - jeśli chce się przymknąć na coś oko, zawsze odnajdzie się jakieś ustępstwa i argumentację przemawiającą za słusznością czynu. Osobiście w żaden sposób tego nie popieram, ale też oburzać się nie będę, nie widzę sensu... ;)

  • to_tylko_łzy

    26 May 2013, 21:00

    WilceeQ` - Czy to źle, że chciałam by świat zobaczył poezję Mamy? poezję, której nikt nigdy wcześniej nie miał okazji przeczytać? czy to naprawdę źle, że uszczęśliwiłam Ją tym?

    KMW - jednak pozwolenie na to otrzymałam ;)

  • WilceeQ`

    26 May 2013, 20:54

    Tak szkoda, że wszystko na cytatach zaczyna być cudze...

  • 26 May 2013, 20:15

    Czasem warto pogrzebać w cudzych rzeczach... Piękny wiersz..

  • 26 May 2013, 19:21

    Melodia słów brzęczy.
    Śliczny wiersz.
    Piękne porównania .
    Pozdrawiam.

  • to_tylko_łzy

    26 May 2013, 15:22

    Jest mi bardzo miło, że dostrzegliście wartość tego wiersza, to naprawdę wiele dla mnie znaczy. I moja Mama także jest ucieszona, wręcz nawet wzruszona ;)
    Pozdrawiam wszystkich.

  • ZamoY

    26 May 2013, 12:34

    Pogratuluj mamie ;) . Super :)

  • Smurf007

    26 May 2013, 03:03

    A pamiętam to jesień 1990..
    fajnie to tak z tymi wspomnieniami na powiekach, utożsamić się z czyjąś refleksją :)

  • to_tylko_łzy

    26 May 2013, 02:55

    Smurf20073V - też tak myślę ;) Cóż, nie każdy poetą rodzi się ;)

    De Anit - Dziękuję za miłe słowa. I tak, to wiersz autorstwa mojej Mamy, miała dziewiętnaście lat, gdy go napisała ;)

    Pozdrawiam.

  • 26 May 2013, 02:43

    Jestem pod wrażeniem. Prawdziwa perełka...

    Znalazłaś skarb, autorstwa Twojej mamy czy usłyszane przez nią?