Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wiosna, wiosenka :)

Z delikatnym tchnieniem wiatru do góry wznosić się
i jak ptak pod niebem pełnym chmur
obłoków białych
się skryć.
W promieniach słońca
tak ciepłych jak matki dłonie
najczulsze
zatopić smutki swe największe.
Przez łąki zielone podążać za szczęściem,
ze świergotem ptaków w muzykę miłości się wczuć.
Wraz z poranną rosą łzy swe pozostawić
i jak motyl
odwfrunąć
w krainę własnych marzeń.

*Bo tak bardzo tęsknię za wiosną...

5621 wyświetleń
96 tekstów
6 obserwujących
  • Motylica

    12 January 2011, 20:08

    Cudowny wiersz ;*
    Ja też tęsknię za wiosną :)
    Do zeszytu :D