Menu
Gildia Pióra na Patronite

Skrawki

Z dawnej mnie
cóż zostało dziś

kilka zapisanych kartek
chowam na dnie szuflady

człowiek nie pomieści
zwiniętych w kłębek uczuć

obrastam ciszą
tak lżej będzie odpocząć

atłasowa sukienka
czeka w szafie

lepsze dni jeszcze przyjdą?
sama gubię odpowiedź

możesz zabrać
mi te wszystkie lata

bo żyłam jak chciałam
kochałam zbyt mocno

lecz inaczej nie da
się przeżyć życia

na połowie duszy
nie zbudujesz mostu

co połączy na nowo
nasze stare serca...
https://www.youtube.com/watch?v=AIR5XPWK3Vk&ab_channel=GEMINNA

65 970 wyświetleń
735 tekstów
45 obserwujących
  • 2 January 2022, 15:57

    Cisza w tangu jest najgłośniejsza...
    Miłego popołudnia. :))

    • kati75

      2 January 2022, 16:34

      A nie puls i tętent serca?😉

      od yestem
    • 2 January 2022, 22:40

      One nadają rytm... ciszy. :)

      od kati75
    • kati75

      3 January 2022, 07:52

      To prawda czasem właśnie tak jest 😉miłego dnia ☕

      od yestem