Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Doliny... "

Wzniesienia i doliny
Delikatne żółto-brązowe
Czasami pomarańczowo-różowe
Pomarszczone i wygładzone
Oplatają okolice oczu i ust
Czoło nimi wypełnione
Kiedy smutkiem jest przepełnione
Tak rzadko się uśmiechasz
Ból zmienia człowieka
Cierpienie pogłębia doliny
Dziś wiem, że nie mam już chwili
By uśmiechać się
Wznieść się na wyżyny możliwości
Opuścić doliny zgryzoty
Wyjść z groty smutku
Poszukać koła - ratunku
Uśmiechać się, kochać, żyć
Jeśli nie - to...na jawie śnić
Swój najpiękniejszy sen
Który może spełnić się
Jeśli tylko bardzo tego chcesz...

04.03.2021
23:18

281 872 wyświetlenia
2734 teksty
35 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!