Menu
Gildia Pióra na Patronite

,,Koniec""

MoniTka95

MoniTka95

Wzbił się anielski pył ,gładzący cię po twarzy
Zamykając powieki , ostatni raz ujrzawszy światło niepełne,
To wszystko jak sen na jawie pośród kwiatów, drzew i krzewów dorodnych ,
W mig uniesione dusze twe w rajski kwiat przestrzenny ,
Światłości jakby zbyt światło,radością przepełnione twe wnętrze ,
Bez marów nocy i kłodów dnia , bez masek wszelkich , chwytasz za dłoń stwórcy .

7058 wyświetleń
72 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!