Menu
Gildia Pióra na Patronite

ostatnia droga

wzbij się w powietrze
skrzydła rozwiń
odleć tam

gdzie jest jej świat

błękit skrzydeł
niech zleje się z niebem

zobaczyłeś świt
ostatniego dnia
gdzieś za horyzontem
blaskiem dwóch słońc oślepiony
później dotyk ukochanej dłoni

i szept
"już nic nas nie rozdzieli"

*********

rzucam grudkę ziemi
z prochu i w proch

159 517 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!