Menu
Gildia Pióra na Patronite

Snują się myśli

Wyżej coraz wyżej
Wspina się. Brnie.
Zrozpaczonym tonem,
Melodia przeklęta –głos serca –pragnienie okrutne…

Tu rozsądek jest głupcem ,
Snem dotyka ust kochanka,
Trwa w bezdechu tak do ranka.
Kropla łez słona –wspomnień odsłona …

Gdzie w ogrodzie róż -jedną była,
Wonną radością żyła.
Ta niezapominajka,
Wtulona w kaktusa ramie.
Nocą łka –dniem uśmiechem kłamie…

W zgiełku ciszy ,
Zagłuszanej dymem papierosa.
Można usiąść i zadumać
I nie wiedzieć,
Gdzie jest chwila prawdy –gdzie złudzenia …

24 006 wyświetleń
235 tekstów
6 obserwujących
  • giulietka

    15 October 2010, 21:34

    Piękna ta "melodia przeklęta"...