Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Moja Polska

wyszło słońce
chmury rozpędził wiatr
skowronek sobie śpiewa
a żeby zawsze było tak

lecz to co dziś
jutro w sercu może
skrawek chwili
a żeby
daj Boże

zielony las mi się przygląda
zaś ja jemu
kukułka dzięcioł
i wszystko jest po Bożemu

po deszczu łąka
jakby do spania się położyła
ale nie zaśnie
chociaż ziemię przytuliła

i ja przytulę
bo to ojczyzna kochana
Polska
tak Polska
moja najpiękniejsza
mama

8197 wyświetleń
111 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!