Menu
Gildia Pióra na Patronite

Do widzenia

Teksty z obrazami - Do widzenia - exsilentio
Do widzenia - exsilentio

Wyświechtane słowa, a tyle prawdy!
Widziałem ciebie na szkoleniu.
Świat wtedy się zmienił.
Przestał być sławny.

Widziałem jak chora oddychasz przez sen.
Mróz szczypał oglądających gwiazdy.
Każdy wieczór z Tobą. Każdy.
Jak tornado kryształowych lśnień.

Gdzieś przez drzwi rzucone - do widzenia
Na przystanku dziewczyna je szepcze,
Serce nimi tatuaż wypiecze.
Mój świat już się nie zmienia.

Do narysowania bardzo prosty.
Podłoga.
Modlitwa do Boga.
I osty.

Śniąc idę na szczyt góry.
Tam nocą, we wrzawie,
Zajmę Ci miejsce na trawie.
Wsłuchamy się w gitarą i piórem.

A potem razem schowamy czas,
I pójdziemy zawsze na spacer.
Światy zwiedzimy każde.
Na końcu zwiedzimy nas.

42 069 wyświetleń
583 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!