Menu
Gildia Pióra na Patronite

nie(realność)

wyśnij swój sen
krocząc drogą
życie
gdzieś i nigdzie

w przeznaczenie

świt
słońcem rozdziera kotarę
nocny czerń
otwierasz oczy

czy aby na pewno ?

a gdyby to był sen
nie, nie twój
gdyby to był sen
innego ?

powiesz,
powiesz że majaczę
zużywam słowa
targając zdania na pół
połamanymi literami
zapełniam strofy
nim

zapadnie noc
i zamkniesz oczy
by śnić

czy na pewno ?

159 517 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • krysta

    27 May 2016, 10:17

    sekretny...zatrzymuje.
    pozdrawiam.