Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

* TAK NAGLE *

Wyrwany z rąk diabła,
ocalony tak nagle ...
Bóg wsadził mnie w łódź swą
i dmuchnął w jej żagle.

To trauma zbyt wielka,
za cenę dziś wszelką
opuścić chcę miasto,
już skończyć to piekło!

Ta kartka z numerem
znaczyła tak wiele ...
On pomògł mi tak jak
by był przyjacielem.

Wołałem o pomoc
w tym strachu i trwodze
I bałem się strasznie,
że nikt nie pomoże.

Lecz On mnie wysłuchał ...
Nie umrzesz dziś jeszcze ...
Uśmiechniesz sie jutro,
lecz w innym juz mieście.

71 035 wyświetleń
1135 tekstów
9 obserwujących
  • Hares

    28 November 2021, 22:45

    Słowem : ocalony.

    Wykorzystaj szansę, bo to ma jakiś głębszy sens.
    Ładnie :)

  • 28 November 2021, 20:07

    to Twój dzień.. świetny przekaz

    ludzkiej duszy nie porazi
    a pocieszyć potrafi :)

    od Hares, zorro4, Moon G
  • Sexoh't

    28 November 2021, 17:09

    A może nie tak nagle.
    Może to coś złego trwało, żebyś mógł zrozumieć, że z diabłem za pan brat szczęścia nie ma. Nieba też.

    Ładnie napisałeś Michał.
    Pozdrawiam Ciebie.