Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nowe niebo

Wykreślanka gwiazd-tak odnajdę drogę.
Chciałabym potrafić
oddzielać niebo od piekła,
a łąki od kwiatów
w tym, podobno, marnym świecie
tak napisali w gazecie...

Wolność- jedyne co nam, od niechcenia, zostało
niewyspane noce i trochę wódki.
Arkady gwiazd gwiżdżą głupoty głośno
znieważają nas wielkością...

Jak mogę sprawić byś tu był?
Chciałabym Ci stworzyć nowe niebo.

5143 wyświetlenia
56 tekstów
1 obserwujący
  • marka

    24 May 2012, 21:19

    Wiersz z klasą i nastrojem.
    Gratulacje.

  • M44G

    24 May 2012, 18:22

    Ale kwiaty na łące ładniej wyglądają niż takie oddzielone. No chyba że to by była łąka z samych katów. no to wtedy spoko.