Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Bez tytułu

Wyglądam za tafle promieni słońca do miejsc, w których bywałam
Aby móc poczuć ten sam zapach, poczuć się jak wtedy
Na chwilę przystaję, kręcę się wokół
Patrzę w niebo i szukam mapy
Ale to już nie te same miejsca, nie te same twarze
Pozostaje mi otworzyć księgę pamięci
Tam jest wszystko zapisane
Choć papirus zdążył już nieco wyblaknąć
Przez różne wykopki kretów
Przez morza niespokojne
I szybkie tykanie zegara
Zamknę na chwilę oczy
Podasz mi rękę i znowu zacznie się wszystko do początku...

3721 wyświetleń
43 teksty
5 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!