Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Kolejny koniec świata

wybiegasz z miejsca
które kiedyś nazywałeś
domem

dałeś z siebie wszystko
znów
natłok myśli
emocjonalna sinusoida

gorsza jest nienawiść
czy gorzej byłoby
już nie czuć
nic

obojętność

spójrz, już świta
a przecież jeszcze wczoraj
kończył się świat

16 000 wyświetleń
148 tekstów
76 obserwujących
  • Anna S.

    19 June 2022, 21:48

    Tak jest zazwyczaj i choć to wiemy, że następny dzień uzdrawia, mimo to każda kolejna podobna sytuacja kończy świat.