Menu
Gildia Pióra na Patronite

Podróż

W tajemnicę ubrana wychodzi z ukrycia,
Z pokorą i dystansem podchodząc do życia.
Świadomym wyrzeczeniom chcąc dotrzymać słowa,
Spojrzeć w głąb siebie raz jeszcze, od nowa.
Odbywa swą podróż przez różne pustynie,
Przez krainy lodu, puste jaskinie.
Znów znajduje siebie na samym dnie rzeki,
I prosi o pomoc, nie wyciąga ręki.
Ta dziwna chęć otrzymania pomocy,
Życia nie ułatwia, ciężko patrzeć w oczy.
Można płakać i krzyczeć, lecz nadzieję mieć trzeba,
Bo tym się właśnie różnimy od drzewa.

13 424 wyświetlenia
74 teksty
3 obserwujących
  • 10 February 2014, 19:25

    Dziękuję, pozdrawiam.

  • krysta

    10 February 2014, 19:15

    ...''ciężko patrzeć w oczy.
    ........................................,
    lecz nadzieję mieć trzeba,..''

    Podoba się wiersz.
    Pozdrawiam Weroniko :)

  • 10 February 2014, 18:54

    Dziękuję.

  • Janya

    10 February 2014, 18:41

    Tak zawsze trzeba mieć nadzieję..
    Ładnie;)