Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

szelest

wszystko co mi wyszepczesz
stanie się modlitwą
której nie odmówię

pokutą
której nie rozumiem

wniebowzięciem
na które skrzydeł brak

11 509 wyświetleń
204 teksty
15 obserwujących
  • veraikon

    20 October 2016, 23:40

    Piękne cd.!

  • dark smurf

    29 September 2016, 08:59

    ~HeLkon
    dzięki za miłe słowa Andrzej :)
    czasami obawiam się, że brzmię zbyt lapidarnie ;P

  • HeLkon

    29 September 2016, 00:50

    Mnie ten wiersz przypomniał poezję ks. Twardowskiego
    choć Ty nie ksiądz, a smurf, to dobrze piszesz.
    Kawałek dajesz od siebie, a resztę odbiorca na strunach własnej duszy gra.

  • dark smurf

    28 September 2016, 19:06

    Onejko, dzięki za treściwy komentarz:))
    Dzięki Art :)
    Irysowa jestem mile zaskoczony :)

  • fyrfle

    28 September 2016, 09:16

    Coś jakby Adnachielem inspirowany :)

  • Irysowa

    27 September 2016, 23:55

    Czytałabym jeszcze i jeszcze, a Ty pisz ! Bo piękne te Twoje wiersze są ;)

  • 27 September 2016, 18:50

    Do wyróżnienia.
    Pozdrawiam. :))

  • dark smurf

    27 September 2016, 16:37

    ~wdech
    Przeczytaj sobie twój komentarz. To nazywasz poprawnym pisaniem? Chyba sobie kpisz ;P bogaty człowieku :))

    P.S.
    nie wszystko jest tak na 'odejdź'
    ..jeszcze nawet nie przyszedłem ;P

  • wdech

    27 September 2016, 11:28

    ~00 i nic
    :P
    skoro masz taką pewność co do mnie, to na jasną itd.
    pełzniesz do mnie by zostawić swoje niedolane umysłowo, durne komentarze hm?
    czy nie mówiłem ci, odejdź biedny człowieku?
    czy może wolisz wersję oryginalną /s.......dziadu/

    naucz się pisać a nie dukać, to wiele głupich rzeczy ci przejdzie
    i jest nawet szansa że
    na amen
    /i nie będziesz, za każdym razem, potrzebowało* nawet suflera
    dla jasności/

  • onejka

    27 September 2016, 11:09

    wiesz... sporo życia udało Ci się przemycić w tych kilka wersów
    czasem chcielibyśmy "odlecieć" ale ciąży nam bardzo swąd startujących myśli... ech

    P.S. mam nadzieję, zż ubierzesz z gustem ;):)