Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Biała karta

Teksty z obrazami - Biała karta - exsilentio
Biała karta - exsilentio

Wszystko, co czułem, miałem,
Słowa, odgłosy kroków, kwiaty,
Jesienne lasy całe,
Mrok pustki nad światem,
Smak i chłód lodu,
Eksplozje fajerwerków,
Zmęczenie głodem,
Terkot dziecięcych rowerków,
Dotknięcie dłoni…
Czeka nad śnieżnym polem,
Na pierwszą literę, co zapłonie.
A ja stałem się jak golem,
Który zgubił emet na koniec.

Quid Quidem

42 060 wyświetleń
582 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!