Menu
Gildia Pióra na Patronite

O mgle wspomnienie

Wszystkie myśli rozpływały się
w tańcu ze skroplonym
- korowodem

Kołysał je w takt muzyki
-mgielny powiew
zasypiały nocne koszmary

W srebrnym borze zza
zazdrosnego knowania
udający kojota-znienacka
wyłonił się ranny ptaszek

Nawet wiosna zatrzymała oddech
słuchając jego zawodzenia
ptasie trele roznosiły karnety
wiewiórkom rozbawionym

Przez kotarę z mgły przeciskała się
-uparcie -złota tarcza
swym dotykiem rozświetlając
zamglone lessowe wąwozy

7630 wyświetleń
254 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!