Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wszystek

Wszystek nie ogarnę sobą
jeno sercem skały skruszę
com dłońmi dzierżyła siarczyście
upojona ich pięknem , urokiem
w stanie euforycznym zamarłam
połowica ma Aniołem mym
ochroną przed magią Tatr
co skrada mego życia oddech
a miłowanie na zatracenie sprowadza
w tejże chwili oczy przymykam
cudowność grani pod powiekami zapisuje
sprowadź mnie , Aniele w doliny
bym po otwarciu oczu mych
niezwykłość na papierze spisała
uległam Górom
po końca żywota mego. Amen

9500 wyświetleń
83 teksty
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!