Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wszyscyśmy dobrzy

Teksty z obrazami - Wszyscyśmy dobrzy - exsilentio
Wszyscyśmy dobrzy - exsilentio

Wszyscyśmy dobrzy

Dobrzy ludzie są coraz częściej
Niczym kurz z azbestem.
Tłumek bez twarzy już mruczy "jestem!"
Jak tylko o dobrych poruszy się kwestię.

Nikt nie chce przecież być zły.
Zły w gali popsuje szybko szyk,
Choćbyś szpony miał i kły…
To kto jest dobry? Ty.

Pamiętać tylko należy:
Bić gumą po nerkach, żeby przeżył,
Może sam skoczy z jakiej wieży?
A kto wam nie uwierzy!?..

Przecież wy dobrzy, jednej kiści grona,
Myślał, że was pokona?
Parch na salonach?
Aż żal, co przeżyła z nim ona.

Bo trochę w końcu przeżyła,
Niewiele z tego utkwiło.
Ot, śmiech, szczęście, miłość.
Tak było.

Quid Quidem

42 058 wyświetleń
582 teksty
6 obserwujących
  • 31 January 2022, 16:49

    Yestem i twarz mam, tylko w maseczce. ;)
    Dobry tekst.
    Pozdrawiam. :)

    od Naja i Eneida
  • Eneida

    31 January 2022, 09:27

    Dobre!
    Pozdrawiam :)

    PS. Wszyscy jesteśmy dobrzy..., jak śpimy i nic złego nie robimy...