Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wspominam Cię znów, czy myślę o Tobie.
Sam nie wiem czemu Sobie to robię.
Coś wspólnego jest ze słońcem,
które promyków natłokiem wysyła gońce.

Światło ogarnia mnie falami.
Czy jesteśmy tacy sami?
Ja tam i tu.

Drapiąca nostalgia nierealnych wspomnień.
Zamiast je odgonić, czym innym się zająć,
Z ciekawością dziecka, chwile oglądam, oczy mocno trudząc.
Czy słońce czy czas to sprawiły,
praktycznie nierealnym czuciem ale sercu miłym.

Chwile jeszcze czuje.
Krótko kalkuluje.

Czy tu czy tam wszystko jest takie inne.

Przeszłość jest nostalgią.
Nostalgia słabością
Słabość mą przeszłością.
Przeszłość strasznie oddalona.
Niczyja,niczyja, nie Moja nie Twoja.
Nic nikogo, Nikt nie żyje.
Słońce świeci cale życie żyje.

Nostalgia przeszłości, w słońcu bez radości...

5602 wyświetlenia
64 teksty
0 obserwujących
  • 28 March 2015, 18:18

    bardzo mi miło
    pozdrawiam :)

  • Nikaaaa

    28 March 2015, 13:18

    bardzo ładne
    pozdrawiam ;)