Menu
Gildia Pióra na Patronite

Świat Kobiet

Współczesna kobieta patrzy w przestrzeń
filtruje czas robi maseczkę
model standardowy-modelka
super-symetria
wychodzi z lustra na wysokich obcasach
albo w szpilkach
stroi się i mizdrzy w papilotach
nie może wyjść na ulicę nieumalowana
cel matrymonialny
razem czy osobno.

Lubi bajki rozbierane
ciepłe kąpiele.
Pyli się wykwintny uśmiech
są drgania na twarzy
co będzie później.

On zjadł cukierek
nie chce być podnóżkiem
jak mógł po tylu latach
znaczenia rysował na skórze
na niej i pod nią
aż po mokrą dolinę
fachowiec zatrudniony na chwilę
dekorator wnętrz
wycinacz serduszek.
Bierze positivum.

Dzieli włos na czworo
z zapałek układa plus-minus.
Zaokrągla wszystko
do dwunastu miejsc
po przecinku.

10 488 wyświetleń
100 tekstów
2 obserwujących
  • kati75

    7 March 2021, 09:14

    Wiele kobiet próbuje doścignąć wzorców niekoniecznie piękna.Sztuczne rzęsy,powiększone usta , przedłużone paznokcie ...Na szczęście są jeszcze kobiety ,które budzą się z uśmiechem bez tej całej otoczki sztuczności.

    od sprajtka, Malachite, onejka