Menu
Gildia Pióra na Patronite

Cisza

Wsłuchaj się w ciszę między słowami.
Jest jak tęsknota, co między nami
Z cicha narasta, w sercu pęcznieje,
Daje nam spokój i ukojenie.
Od dnia rozstania aż do powrotu
Myśli się nasze wiążą z tęsknotą.
Nie taką z bólem, lecz tą ze szczęściem,
Bo przecież, co dzień już bliżej jestem.
Bliżej twych ramion, oczu stęsknionych,
Twych pocałunków mych ust spragnionych.
Znów mnie przywitasz bukietem kwiatów,
O moim szczęściu opowiem światu…
Kto umie słuchać, ten to usłyszy,
Wystarczy tylko posłuchać ciszy.
Ciszy, co dźwięczy między słowami,
Jak ta tęsknota pomiędzy nami…

/Joanna/

63 526 wyświetleń
347 tekstów
60 obserwujących
  • 6 May 2010, 00:09

    Pięknie to wyraziłaś, no i życzę Ci żeby znalazł się taki ktoś, kto to cisze wysłucha i zrozumie. Pozdrawiam Asiu.

  • Nutka67

    29 April 2010, 20:04

    Dziękuję Wam bardzo. Niestety, czasami ta cisza jest nie do wytrzymania.

  • Piłkareczka*

    29 April 2010, 19:11

    Ach ta cisza :) Ładnie no ;)