Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

podróż

Wsiadasz w przeszłości w tę podróż do szczęścia
po czasie dowiadując się skąd wyruszyłeś
dźwigając na plecach bagaż cierpień
w dłoni ściskając sakiewkę pełną radości
pilnując ją, żeby nie stracić
trzymasz kurczowo zostawiając na później
przyodziany w nadzieję
poszukujesz chwili
dzięki której będziesz zapamiętany
bo przeciskając się w tłumie
nawet nie zauważysz kiedy
i gdzie....
wysiadłeś
zostawiając innych

3287 wyświetleń
17 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!