Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nie łudź się

Wsiadam do łodzi
Chcę płynąć z prądem
Łódź ładne miasto
Lecz ma sucho w gardle

Wysiadam w biegu
Nurtuje mnie rzeka
Czas podcina nogi
Ciągnie do koryta

Woda kroi smutek
Zlewając piaskiem
Ostatnią nadziei kroplę
"Pan de mia te wiosło!"

276 128 wyświetleń
2562 teksty
190 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!