Menu
Gildia Pióra na Patronite

malarz

wpatrzony w pustą kartkę
przekładam ołówek między palcami
chciałem naszkicować portret Twój
kobiety grającej jedną z pierwszoplanowych ról
mojego skromnego życia

otulając się w kurtynę zmierzchu
kiedy na scenę wychodzą myśli kosmate
akty zapamiętane oczami mymi
tworzę zarysy twarzy

gdzie oczy zielone
wyznaczają granice bólu
a gorzki smak grafitu
kiedy całuję Twe usta
parzy me wargi

zasypiam
tak daleko
będąc tak blisko

12.05.2012

16 294 wyświetlenia
237 tekstów
71 obserwujących