Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

uzewnętrznianie

wpatrzona jak w weneckie
nasłuchujesz mojej
kiedy sercem czytasz
słyszę uśmiech i
ten perlisty też

niekiedy mieszczę w chichocie
tak smutno ci
bo ty alergię na własne wnętrze
ocierasz łzami
a ja mówię pisz

moja dusza
niestandardowa
posłuszna choć nadwrażliwa
specjalna jak
lustra barwione

w skrzydłach się chowa

© Krystyna Anna Szklarczyk
06.02.2020r./17:20

70 254 wyświetlenia
955 tekstów
61 obserwujących
  • kati75

    7 March 2021, 20:32

    Wyjątkowe wersy!