Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dzień i noc...

Wokół jasnej strony życia,
musisz oscylować,
mrok zostawić z tyłu,
do przodu szarżować,
w blasku słońca,
radośnie się tarzać,
pozytywnie myśleć
i sam sobie nie zagrażać.
Co było nie wróci,
nic się nie powtarza,
wprawdzie dzwony biją,
ale innym do ołtarza.
Jak dzień i noc,
życie też ma swoje blaski,
ufaj tylko swojej gwieździe,
nie patrz na oklaski,
bo klakierów nie brakuje,
zwłaszcza gdyś na szczycie,
ale gorzki smak porażki,
przypomina, że to twoje życie.
Co było nie wróci,
nic się nie powtarza,
wprawdzie dzwony biją,
ale innym do ołtarza.

20 893 wyświetlenia
192 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!