Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wewnętrzne schronienie

Własnym domem być, w sobie odnaleźć świat,
Bezpiecznym przystanią, gdzie dusza znajdzie chatę.
Wewnętrzne drzwi otworzyć, do głębi sięgnąć,
By w środku odnaleźć prawdziwy dom, niezachwiany.

To nie murów zbudowana przestrzeń,
Ale spokój wewnętrzny, harmonia i święta cisza.
Być swoim domem, oznaczać niezależność,
Wiedzieć, że niezależnie od świata, masz swoje źródło szczęścia.

Wewnątrz ciebie tkwi siła, moc i światło,
Twoje myśli, uczucia-fundamenty tego domu.
Twórz go z miłości, szacunku i akceptacji,
Być swoim domem to znaczy czuć się całością.

Niech twój dom wypełnia radość i ciepło,
Witaj gościnność w sercu i otwartość na innych.
Zbuduj siebie z miłości i prawdziwej autentyczności,
Być swoim domem to znaczy być w pełni sobą.

Gdy zewnętrzny świat porywa, zagnie, burzy,
Schroń się w swoim wnętrzu, tam odnajdź siłę.
Być swoim domem to znaczy mieć oparcie w sobie,
Niech twoja dusza stanie się najpiękniejszym miejscem.

Więc wyrusz w podróż do siebie samego,
Odkryj tajemnice i skarby, jakie w sobie nosisz.
Być swoim domem to znaczy być wolnym,
I znaleźć w sobie bezpieczną przystań na zawsze.

31 373 wyświetlenia
642 teksty
10 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!