Menu
Gildia Pióra na Patronite

Władza

Władza brnie w grzechu
Broczy we krwi
Upada w błoto
Lecz się podnosi
I z prawdy drwi

Z szafy do szafy
Trupy upycha
Rwie dokumenty
Sprawy tuszuje
Pod dywan wtyka

Ubiera w cnoty
Garnitur prosty
I do człowieka
Przemawia z troską
I się uśmiecha

76 521 wyświetleń
1012 tekstów
16 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!