Menu
Gildia Pióra na Patronite

o zieleni wpływie zbawiennym

wiosna za chwilę wyrwie się
z chłodnych lędźwi zimy
biel przebiśniegów doda otuchy
autorzy ostatnich listów
zostaną na dłużej

płochą sekundą przycupną na skraju ziemii

płochą sekundą trzymać będą się życia

22 050 wyświetleń
189 tekstów
51 obserwujących
  • 19 April 2019, 19:39

    Tu lipany... :)
    Jaśmin ma magiczny zapach... zapach dzieciństwa.
    Dawno temu przy domu moich rodziców rósł wielki krzew jaśminu.
    Miłego wieczorku. :))

  • luterin

    18 April 2019, 22:48

    Tulipany, pomarańczowe. Ale nade wszystko jaśmin.
    To tak, pomijając powyższe, przebiśniegi i inne :)
    Kaś, Yestem, pozdr.

  • 27 March 2019, 19:45

    A tu? :P

  • 27 March 2019, 19:27

    Ja tam wolę krokusy.

  • 24 March 2019, 18:18

    Jak zwykle - Piękne! :)
    Pozdrawiam. :))