Menu
Gildia Pióra na Patronite

~~Wiosna ..słońce i śnieg ?~~

~~Wiosna ..słońce i śnieg ?~~
Wstało słoneczko dziś zaspane
W poduszkach puchu nos schowało
Leniwie teraz się przeciąga
Jeszcze się dobrze nie wyspało

Patrząc na niebo zachmurzone
Postanowiło jeszcze pospać
I widząc białe płatki śniegu
Zdecydowało w łóżku zostać

Słoneczko śpi na przekór sobie
Zamiast nas cieszyć promieniami
A zamiast tego deszcz ze śniegiem
Tak w marcu bywa wiecie sami.

109 622 wyświetlenia
648 tekstów
56 obserwujących
  • Naja

    31 March 2014, 21:33

    Ładna, rytmiczna wczesnowiosenna kołysanka Agnieszko :-)