Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wiosenne żądze [cz.1]

Wiosna się budzi,
w duszy coś gra,
natura przyzywa,
na koniec świata byś szła,
bo wiosna rozbudza
instynkty wszelkie,
starzy i młodzi,
mają chęci wielkie.
I nie bój się świata,
nie jest taki zły,
choć mijają lata,
w maju kwitną bzy
i koło fortuny,
stale toczy się,
a w głowie zielono,
na jawie i we śnie.

20 896 wyświetleń
192 teksty
2 obserwujących
  • awatar

    12 March 2013, 19:39

    piosenka?

  • 11 March 2013, 22:59

    ...bo wiosna jest dobra na wszystko; dziękuję za recenzję, pozdrawiam wiosennie, E.K.

  • Séraphin

    11 March 2013, 22:10

    Trochę więcej wokół światła - a w sercu narasta sielanka ;) ..

    I jak niewiele głowie zmartwionej do szczęścia potrzeba?

    Pozdrawiam, życzę wiosny nadmiaru :)