Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wiosenne żądze [cz.3]

Wiosna już puka
do twoich drzwi,
w uszach coś szumi,
w oczach się mgli,
nie wzbraniaj duszy,
puść żądze swe,
niech będzie, co ma być,
niech nic nie minie cię.
I nie bój się świata,
nie jest taki zły,
choć mijają lata,
w maju kwitną bzy
i koło fortuny,
stale toczy się,
a w głowie zielono,
na jawie i we śnie.

20 893 wyświetlenia
192 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!