Menu
Gildia Pióra na Patronite

Listy do N.

Wiesz że lubię pisać listy
A Ty kochasz je dostawać
A gdybyś…

Gdybyś zechciała być
Kawałkiem kartki
Zapisywanym całe życie
Przez moje wargi
Snujące się po Twoim ciele

I atramentem w mym piórze
Takim na wieki wieków
Dla którego kałamarz
Niczym nasz dom
Ostoją by był

Kochałbym Cię słowem
Całe białe noce i czarne dni
W blasku księżyca
I cieniu drzew
W upalne dni

O nic mniej i więcej nic
Dziś nie proszę
Choć szyby mokre już
Z dwóch stron
Od deszczu łez
I kropel z oczu

Kocham Cię najmocniej
Zaraz wracam.

http://www.youtube.com/watch?v=U5vQzx2_Yuk

27.11.2013

16 294 wyświetlenia
237 tekstów
71 obserwujących
  • zugimihau

    29 November 2013, 19:46

    gdzieś mi to ostatnio coraz mniej wychodzi..:)

  • Pechowa_

    28 November 2013, 20:28

    Mmmm urzekasz słowem ;)

  • zugimihau

    28 November 2013, 18:44

    dziękuje:)

  • krysta

    28 November 2013, 11:09

    Uroczy wiersz :)

  • Naja

    28 November 2013, 00:48

    Ładne bardzo :-)